Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Τετάρτη και Πέμπτη 6-7/5/2020

Τετάρτη και Πέμπτη
6/5/2020 και 7/5/2020
Καλημέρα αγαπημένα μας παιδάκια!!! Σας ευχαριστούμε για την άψογη συνεργασία που έχουμε!  Είστε μαθητές υπόδειγμα! Φρόνιμοι, υπάκουοι, συνεργάσιμοι!  Είμαστε πολύ περήφανες που είμαστε δασκάλες σας.

Τετάρτη 6/5/2020
ΓΛΩΣΣΑ
Σήμερα στο μάθημα της Γλώσσας θα ασχοληθούμε με την ανάγνωση και κατανόηση ενός πολύ ωραίου κειμένου.  Τίτλος του "Η γενναία Σαρλότ".

1. Θα διαβάσετε πολύ καλά το κείμενο.



2. Αφού διαβάσετε το κείμενο να παίξετε το πιο κάτω παιχνίδι, επιλέγοντας τη σωστή απάντηση.



3. Να απαντήσετε τις ερωτήσεις 1, 2, 3, 4 και 5 στο φυλλάδιο ή στο τετράδιό σας.




ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
Στα μαθηματικά θα θυμηθούμε την Επιμεριστική ιδιότητα του πολλαπλασιασμού.  Θυμάστε τα κολπάκια που είχαμε για να βρίσκουμε ένα γινόμενο πιο εύκολα;

1.  Να μελετήσετε λοιπόν πολύ καλά το πιο κάτω φυλλάδιο και να συμπληρώσετε τις ασκήσεις στις σελίδες 1 και 2.  Η σελίδα 3 θα γίνει την Πέμπτη.





ΤΕΧΝΗ
Ήρθε η ώρα για ... Τέχνη!
Τα λουλούδια ενέπνευσαν μεγάλους ζωγράφους από πολύ παλιά μέχρι σήμερα! Θα λέγαμε ότι τα λουλούδια είναι το αγαπημένο θέμα όλων των ζωγράφων. Με τα λουλούδια θα ασχοληθούμε και σήμερα μιας και η φύση τώρα τον Μάη ξεχειλίζει από λουλούδια! Στο σχετικό φυλλάδιο που ακολουθεί θα διαβάσετε πολύ προσεχτικά τις οδηγίες, θα παρατηρήσετε, θα φανταστείτε, θα δημιουργήσετε! Περιμένουμε τα αριστουργήματά σας!!!




Πέμπτη 7/5/2020

ΓΛΩΣΣΑ
1. Θα ξαναδιαβάσετε προσεχτικά το κείμενο "Η γενναία Σαρλότ".
2. Θα κάνετε τις ερωτήσεις 6, 7, 8 και 9 στο φυλλάδιο ή στο τετράδιό σας.

ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ
Να διαβάστε προσεχτικά και να παρατηρήσετε τις λέξεις που ακολουθούν. Έπειτα να κάνετε τις ασκήσεις που ακολουθούν στο τετράδιό σας. Πρώτα να βάλετε ημερομηνία και οδηγία. Αν έχετε σπίτι το τετράδιο "Ορθογραφία" μπορείτε να τις γράψετε εκεί.
1. Να αντιγράψετε στο τετράδιο τις πιο πάνω λέξεις της ορθογραφίας. 
2. Να ξαναγράψετε τις λέξεις της ορθογραφίας σε αλφαβητική σειρά.


ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
1. Να κάνετε από το φυλλάδιο μαθηματικών "Επιμεριστική ιδιότητα του πολλαπλασιασμού", που θα το βρείτε πιο πάνω, τη σελίδα 3.

2. Για περισσότερη εξάσκηση να παίξετε το πιο κάτω παιχνίδι.  Να διαβάζετε προσεχτικά το πρόβλημα και να επιλέγετε τη σωστή απάντηση.

Καλή συνέχεια και να περνάτε όμορφα!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου