Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Τετάρτη 29/4/2020

Τετάρτη 29/4/2020
Παιδάκια μας καλά κι αγαπημένα,
Πάλι μαζί από εδώ, διαδικτυακά!! Ελπίζουμε να είστε όλοι καλά και να περνάτε όμορφα.  Να σας ενημερώσουμε ότι μπορείτε να δείτε τις υπέροχες δημιουργίες σας με τον γάτο Ματία στο πιο κάτω βίντεο.





ΕΛΛΗΝΙΚΑ
✏Συνεχίζουμε και σήμερα με το κείμενο "Άντζελμαν".  Στο πιο κάτω φυλλάδιο θα βρείτε τις ασκήσεις. Θα τις κάνετε στο τετράδιό σας.  Πρώτα θα βάλετε την ημερομηνία και τον τίτλο. Έπειτα θα διαβάσετε προσεχτικά τις οδηγίες και θα λύσετε τις ασκήσεις.


💁Στη συνέχεια θα θυμηθούμε τους χρόνους του ρήματος και θα παίξουμε με τον Αόριστο και τον Παρατατικό.
Αρχικά ας θυμηθούμε ποιος είναι ο Αόριστος και ο Παρατατικός.  Διαβάστε προσεχτικά!!!
💻Τώρα μπορείτε να παίξετε το πιο κάτω παιχνίδι.
Χωρίζετε τα ρήματα ανάλογα με τον χρόνο που βρίσκονται.Κάθε ρήμα το τραβάτε και το βάζετε στη σωστή στήλη.


ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
🏆Συνεχίζουμε με την εξάσκηση στα μοτίβα πολλαπλασιασμού και σήμερα.  Θα παίξετε το πιο κάτω παιχνίδι για να τους μάθουμε νεράκι!!!😊
Οδηγίες: 
  • Από την αρχική οθόνη, να επιλέξεις “Times Tables”  (Πίνακες πολλαπλασιασµού). 
  • Στη συνέχεια, µπορείς να επιλέξεις το είδος δραστηριότητας και το µοτίβο πολλαπλασιασµού µε το οποίο θέλεις να εργαστείς. Μπορείς ακόµα να επιλέξεις να εργαστείς µε διάφορα µοτίβα πολλαπλασιασµού (mixed)
  • Στη δραστηριότητα “Hit the answer” (Κτύπα την απάντηση) παρουσιάζεται µια µαθηµατική πρόταση πολλαπλασιασµού και πρέπει να επιλέξεις το ορθό γινόµενο.  
  • Στη δραστηριότητα  “Hit the question” (Κτύπα την ερώτηση) παρουσιάζεται ένα γινόµενο και πρέπει να επιλέξεις τη µαθηµατική πρόταση πολλαπλασιασµού στην οποία αντιστοιχεί.


Αυτά για σήμερα! Καλή ξεκούραση!!!💛💚💜

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου