Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Πέμπτη 30/4/2020

Πέμπτη 30/4/2020
Καλημέρα super ήρωες της τρίτης τάξης!!! Αυτό το διάστημα που αναγκαστικά μένετε στο σπίτι, αποδείξατε πόσο δυνατοί και υπεύθυνοι είστε!! Για εμάς εσείς είστε οι δικοί μας υπερήρωες! Πετυχαίνετε να εκτελείτε όλες τις αποστολές που σας αναθέτουμε!!!😊 

ΓΛΩΣΣΑ
Ξεκινούμε σήμμερα τα ελληνικά μας με μια ξεχωριστή και ευχάριστη εργασία!  Αφού γνωρίσαμε τόσο καλά τον Άντζελμαν, θα χρησιμοποιήσουμε τη φαντασία και το μεράκι μας και θα δημιουργήσουμε τον δικό μας υπερήρωα!  
Θα τον ζωγραφίσουμε, θα τον χρωματίσουμε και από κάτω θα γράψουμε μια παράγραφο (4-5 προτάσεις) που να τον περιγράφει.  
Να αναφέρετε το όνομά του, τι στολή φοράει, ποιες είναι οι υπερδυνάμεις του και ποια είναι η αποστολή του.

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
Στα μαθηματικά σήμερα θα θυμηθούμε τους πολλαπλασιασμούς με το 10 και το 100.  
Στο πρώτο φυλλάδιο που ακολουθεί θα θυμηθείτε όλα αυτά που κάναμε στην τάξη...
π.χ. Αφού ξέρω ότι 4Χ1=4 τότε ξέρω 4Χ10=40 και 4Χ100=400
Αφού ξέρω ότι 15Χ1=15 τότε ξέρω 15Χ10=150 και 15Χ100=1500
➥προσέξτε τα μηδενικά....
Στη δεύτερη σελίδα του φυλλαδίου υπάρχουν 2 πολύ εύκολες ασκησούλες για να τις κάνετε. Είμαστε σίγουρες ότι θα είναι παιχνιδάκι για εσάς!



ΤΕΧΝΗ
Και επειδή αύριο είναι Πρωτομαγιά, η πρώτη μέρα του Μάη, του μήνα των λουλουδιών, σκεφτήκαμε να κάνουμε Τέχνη!!! Η φύση είναι πανέμορφη αυτή την εποχή, χαρά Θεού.  Είναι λοιπόν ευκαιρία να φτιάξουμε... μαγιάτικο στεφάνι με λουλούδια.
Αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:
👍Να ζωγραφίσετε ένα στεφάνι με λουλούδια και να το χρωματίσετε με έντονα χρώματα, χρησιμοποιώντας παστέλς, μαρκαδόρους, νερομπογιές, χρώματα ή ό,τι άλλο έχετε σπίτι.
👍Αν έχετε λουλούδια στον κήπο σας μπορείτε να φτιάξετε ένα αληθινό λουλουδένιο στεφάνι με κλαδιά και λουλούδια και να το κρεμάσετε στην εξώπορτα του σπιτιού σας.

Βάλτε μπόλικο μεράκι και δημιουργείστε! Μόλις τελειώσετε το στεφάνι σας φωτογραφίστε το και την Παρασκευή ανεβάστε το στο Lino στο blog της τάξης μας μαζί με μια ευχή ή έναν χαιρετισμό.

Καλή πρωτομαγιά να έχετε και καλό Σαββατοκύριακο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου