Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Δευτέρα 6/4/2020

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΟΥ
Δευτέρα 6/4/2020

Αγαπημένα μας παιδιά,
πλησιάζει η μεγαλύτερη γιορτή της χριστιανοσύνης, το Πάσχα.  Φέτος θα είναι ένα πολύ διαφορετικό Πάσχα για όλους μας. Μένουμε σπίτι ...μελετούμε... ακούμε... γνωρίζουμε το Πάσχα.Αυτή την εβδομάδα μέσα από αυτό τον χώρο που επικοινωνούμε θα προσπαθήσουμε να γνωρίσουμε και να κατανοήσουμε τα Πάθη του Χριστού.  Θα δούμε τα γεγονότα με τη σειρά από τη στιγμή που ο Χριστός έφθασε στα Ιεροσόλυμα με τους μαθητές Του μέχρι τη Σταύρωση και την Ανάστασή του.  Μέσα από κείμενα, βιντεάκια και τραγούδια θα γνωρίσουμε και θα απολαύσουμε τα πασχαλινά έθιμα του τόπου μας.  Τέλος θα φτιάξουμε πασχαλινές κατασκευές για να διακοσμήσουμε τον χώρο μας.

Το Πάσχα διαρκεί δύο εβδομάδες: από την Κυριακή των Βαΐων (συμβολίζει την είσοδο του Χριστού στα Ιεροσόλυμα) ως την Κυριακή του Θωμά.
Η πρώτη εβδομάδα ονομάζεται Μεγάλη Εβδομάδα ή Εβδομάδα των Παθών, αρχίζει με την Κυριακή των Βαΐων και λήγει το Μεγάλο Σάββατο.


Σάββατο του Λαζάρου και Κυριακή των Βαΐων
Το Σάββατο του Λαζάρου είναι από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθόδοξης Εκκλησίας και θεωρείται η «πρώτη γεύση» της Μεγάλης Εβδομάδας.  Γιορτάζεται το Σάββατο πριν από την Κυριακή των Βαΐων. Τη μέρα αυτή, ο Χριστιανισμός  γιορτάζει την Ανάσταση του φίλου του Χριστού, του Λάζαρου που ο Χριστός τον έφερε ξανά στη ζωή.

1. Διάβασε πολύ προσεκτικά τα φυλλάδια που ακολουθούν και κάνε τις εργασίες στο τετράδιό σου ή στα φυλλάδια.





2. Παρακολούθησε το πιο κάτω βίντεο που αναφέρεται στην "Ανάσταση του Λαζάρου".  Αν δυσκολεύεσαι με τους υπότιτλους μπορείς να ζητήσεις τη βοήθεια ενός μεγαλύτερου.




 3. Ένα έθιμο στην Κύπρο είναι το Σάββατο του Λαζάρου τα παιδιά να γυρίζουν από σπίτι σε σπίτι και να λένε το "Τραγούδι του Λαζάρου". Ένα παιδάκι είναι ντυμένο στα άσπρα και μιμείται το Λάζαρο.

  4. Τώρα ας δούμε κι ένα βίντεο σχετικό με τα έθιμα της Κυριακής των Βαΐων.


ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
Φυλλάδιο Μαθηματικών "Μοτίβα πολλαπλασιασμού" θα σας σταλεί στο τηλέφωνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου